Locatie

Koninklijke Verenigde Lederfabriek (KVL) Oisterwijk

Het thematisch toespitsen van de escape rooms op de Koninklijke Verenigde Lederfabriek, in combinatie met de karakteristieke en historische kenmerken van de locatie, maakt het tot een schitterend en uniek geheel. De KVL behoorde tot ver in de jaren tachtig als één van de grootste lederfabrieken van Europa, met een wereldwijd handelsimperium en gastarbeiders uit allerlei verre landen. Vele Oisterwijkers en mensen uit omliggende dorpen vonden destijds dan ook een baan binnen de KVL, op die manier drukte het bedrijf haar stempel op de samenleving en speelde de nijverheid een belangrijke rol in de ontwikkeling van Oisterwijk.

In de nabije toekomst komen de oude fabriekspanden op het 11 hectare-grote terrein van de Leerfabriek KVL weer langzaam tot leven en zal er een bruisend centrum worden gecreëerd. Men tracht deze historische plek te moderniseren door uiteenlopende concepten en ambachten onder één dak te huisvesten, maar tegelijkertijd de authentieke contouren van de fabriek te blijven bewaren.

EscapeRoom KVL | Oisterwijk is gelokaliseerd op de eerste verdieping in het U-gebouw, te midden gelegen op het terrein van de KVL. De verdieping en de schitterend grote kamers zijn volledig ingericht om deelnemers terug in de tijd te nemen naar de jaren zeventig, toen de Leerfabriek KVL haar hoogtijjaren kende. Door in de huid te kruipen van de oud-werknemers komen jullie per ongeluk terecht in de kamer van de raadselachtige directeur of op de werkvloer, en is het uiteraard zaak om jullie zo snel mogelijk uit de voeten te maken..


DeKortMedia_Logo_CMYK
kaart-reserveren
DeKortMedia_Logo_CMYK

www.willemjanvandun.nl